Home / admin admin (page 2)

admin admin

Çaji i zi, lufton kancerin dhe ul tensionin e lartë të gjakut

Çaji është pija e dytë më e konsumuar në botë, pas ujit. I gjithë çaji vjen nga bima e Camellia sinensis, por mënyra të ndryshme të korrjes dhe përpunimit prodhojnë çarja të ndryshëm. Për të bërë çaj të zi, gjethet janë të zbehura, të plasaritua, të mbështjella, dhe të oksidohen …

Read More »

Hurmat dhe shtatëzania

“E dhembja e mbështeti atë tek një peme hurme . Ajo tha; Ah sa mire do të ishte për mua të kisha vdekur para kësaj e të isha harruar qëmoti. E prej së poshtmi atë e thirri Xhebraili: Mos u mërzit Zoti yt bëri pranë teje një përrua. Shkunde hurmën …

Read More »