Home / World / Hurmat dhe shtatëzania

Hurmat dhe shtatëzania

“E dhembja e mbështeti atë tek një peme hurme . Ajo tha; Ah sa mire do të ishte për mua të kisha vdekur para kësaj e të isha harruar qëmoti. E prej së poshtmi atë e thirri Xhebraili: Mos u mërzit Zoti yt bëri pranë teje një përrua. Shkunde hurmën se do të bien ty hurma të freskëta . Ti pra ha, pi e qetësohu.” [Mejrem:23-26].

 

 

 

 

 

 

 

Hurmat ndihmojnë gjatë lindjes dhe në pakësimin e dhimbjeve të lindjes.
Fryti i hurmës përmban lëndë që bëjnë tkurrjen e muskujve të mitrës dhe e ndihmojnë punën e tyre gjatë muajve të fundit të shtatzënisë duke lehtësuar dhimbjet dhe duke pakësuar gjakderdhjen.
Hurma përmban një përqindje të lartë sheqeri kryesisht glukoze, i cili është burimi kryesore i ushqimit të muskujve, e veçanërisht i muskujve të mitrës i cili luan rolin kryesore gjatë procesit të lindjes, duke shpenzuar mjaft energji.
Sot gjinekologët u japin grave shtatzëna lëngje me përqindje glukoze.
Përveç këtyre është një pastrues i mirë i zorrës së trashë dhe një stabilizues tensioni gjatë lindjes.

About admin admin

Check Also

Po ushqeni me gji fëmijën tuaj? Ja çfarë duhet të hani me patjetër…..

Periudha pas lindjes është kritike për shëndetin e gruas, ushqimi i mirë është i domosdoshëm. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *