Home / World / Nikotina ndryshon strukturën e trurit!

Nikotina ndryshon strukturën e trurit!

Sipas shkencëtarëve të Institutit Amerikan për Luftën kundër Varësisë, ato bazohen në një hulumtim të kryer tek truri i njerëzve.

– Çdo qelizë në tru është një makinë që prodhon një peptid, i cili mund të quhet receptor.

Ato mundësojnë komunikimin ndërmjet qelizave dhe shprehin ndjeshmërinë e trurit tek droga. E

njëjta gjë vlen për receptorët e duhanpirësve, tha një anëtar i ekipit hulumtues, Dr. Roy Weise, i shqetësuar në lidhje me ndryshimet afatgjata që sjell nikotina.

Studimi përfshinte duhanpirësit që braktisnin cigaret shumë vite para vdekjes së tyre, por truri i tyre nuk u shërua nga efektet e nikotinës.

Këto rezultate tregojnë se varësia e duhanpirjes ndaj nikotinës shkakton ndryshime strukturore në tru që zgjasin me vite, madje edhe kur e lini duhanin

About admin admin

Check Also

Po ushqeni me gji fëmijën tuaj? Ja çfarë duhet të hani me patjetër…..

Periudha pas lindjes është kritike për shëndetin e gruas, ushqimi i mirë është i domosdoshëm. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *